home
Fugro ©2017

Contactpersonen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met...

  • afdeling HRM
    • Fugro Nederland
    • Leidschendam
    • Netherlands
    • 070 311 1439

BestGraduates: Etteke Roebroeks vertegenwoordigt Fugro tijdens finale

Nieuws
Leidschendam, 25 mei 2015


BG-12 deelnemers
BG_bezoek Nootdorp 2
BG_werken aan de case 2
BG_presentatie case 2
BG_presentatie case 4

Fugro maakt zich op voor de finale van BestGraduates 2015! BestGraduates is een exclusieve recruitment game voor WO top talent. Op vrijdag 29 mei a.s. neemt Fugro het op tegen 11 andere top bedrijven, waaronder Shell en BCG. Na de Fugro inhousedag, die plaats vond op donderdag 24 april jl., heeft Fugro uit 12 studenten Etteke Roebroeks gekozen om Fugro te vertegenwoordigen.

Ettteke studeert Aerospace Engineering aan de TU Delft en heeft zich het beste gepresenteerd tijdens de diverse selectie rondes. We wensen Etteke veel succes tijdens de finale!

We kijken terug op een zeer geslaagde inhousedag!
De studenten hebben een kijkje kunnen nemen in de keuken van Fugro en de mogelijkheid gekregen om zichzelf te presenteren. In de ochtend werden de studenten verwelkomd door Michiel Dessens, de host van de dag. Na een korte introductie over Fugro was het tijd voor de elevator pitches: in 1 minuut te vertellen wie je bent, wat je drijft en waarom je een BestGraduate kandidaat bent. Dat leverende hele leuke en verrassende presentaties op. Na de elevator pitches was het woord aan Remon Pot, adviseur Waterbouw. Remon vertelde de studenten over zijn carrière bij Fugro en de innovaties waar hij aan werkt waaronder het GeoRiskPortal. Dit verhaal was een mooi voorbeeld van hoe je carrière kan lopen bij Fugro en je als Young professional de mogelijkheid hebt om je passie te volgen en je kwaliteiten te benutten. Wilbert Brink gaf een rondleiding en een presentatie over de projecten en innovaties waar Fugro Intersite mee bezig is. Dit werd door de BestGraduates studenten met IT gerelateerde studies zeer goed ontvangen. Zij waren verrast over de veelzijdigheid van Fugro en de mogelijkheden die er zijn binnen het bedrijf.

Tijdens de lunch gaf Mark Heine een inspirerende presentatie over zijn loopbaan bij Fugro en de betekenis van succes. Wat is succes? En hoe kijken de studenten daar zelf tegen aan? Deze vraag zorgde voor veel leuke vragen vanuit de groep en zette de studenten aan het denken over hun eigen carrière. Na een korte uitleg werden de studenten onderworpen aan een ingewikkelde business case over global energy. De opdracht was om de business case in één uur uit te werken en te presenteren aan een jury panel, bestaande uit Mark Heine, Remmelt de Jong en Job Nijman. Voordat de uitslag van de business case bekend werd gemaakt vertrokken de studenten per bus naar Nootdorp voor rondleidingen door de workshop aldaar, de transducer afdeling en mochten ze een kijkje nemen in een sondeertruck.

De dag eindigde met een borrel en het rapport van de jury, waarbij het winnende groepje bekend werd gemaakt. Aansluitend is uit de 12 deelnemende studenten DE kandidaat gekozen die Fugro gaat vertegenwoordigen tijdens de BestGraduates finale op vrijdag 29 mei a.s.: Etteke Roebroek. Een aantal van de andere 11 studenten die aanwezig waren bij de inhousedag is al uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en ook met de overige deelnemers zal contact gehouden worden.

De 12 enthousiaste BestGraduates kandidaten voor de Fugro inhousedag zijn op basis van interviews tijdens de Nationale Carrièrebeurs (20 en 21 maart jl.) geselecteerd.